Παιδιών Στήριξις

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας καλέστε μας στα τηλέφωνα: 22410 61030 & 22410 39955

από τη Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής
Κινούς Φωτεινή
www.paidionstirixis.gr

Υποψιάζεστε πως το παιδί σας μπορεί και να εκδηλώνει κάποιου τύπου μαθησιακή δυσκολία.
Σίγουρα θα αναρωτηθείτε: πρέπει να περάσει από εκπαιδευτική αξιολόγηση, μήπως είναι μικρό ακόμη, μήπως να του δώσω λίγο χρόνο, μήπως θα του προκαλέσω άγχος και αναστάτωση κάνοντας μια αξιολόγηση, η κυρία άραγε μπορεί να μας πει αν το παιδί έχει μαθησιακή δυσκολία;

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας και το οποίο απασχολεί έντονα γονείς και εκπαιδευτικούς, είναι οι μαθησιακές δυσκολίες. Μία από τις συνήθεις ερμηνείες που δίνονταν μέχρι  πρόσφατα ήταν «η τεμπελιά και η αδιαφορία» του παιδιού το οποίο απλώς «δεν έπαιρνε τα γράμματα». Συχνά επίσης, οι γονείς ερμηνεύουν τις μαθησιακές  δυσκολίες του παιδιού τους ως δυσκολίες που σχετίζονται με ανωριμότητα. Η απλή αναμονή ωστόσο για την «ωρίμανση» του παιδιού έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια χρόνου και κατά συνέπεια τον περιορισμό των ευκαιριών  για αξιοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού.

Η έγκαιρη διάγνωση όχι μόνο δε θα  «στιγματίσει» αρνητικά το παιδί αλλά αποτελεί στην ουσία μια αποτελεσματική μορφή πρόληψης αφού μέσα απ’ αυτήν ξεκινάει ο δρόμος για την αναζήτηση των τρόπων αντιμετώπισης των δυσκολιών του παιδιού. Μας επιτρέπει να οργανώσουμε έγκαιρα υποστηρικτικά προγράμματα, να στηρίξουμε ψυχολογικά τα παιδιά και τις οικογένειες και να προλάβουμε τυχόν συνέπειες. Ακόμη όμως και ένα παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία 1112 χρονών και πάνω μπορεί να επωφεληθεί σε ικανοποιητικό βαθμό από ένα θεραπευτικό πρόγραμμα.

Στο κέντρο μας, στόχος μας είναι η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση μέσω σταθμισμένων τεστ, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Καθοδηγούμε τους γονείς στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στις οποίες πρέπει να απευθυνθούν, και ερχόμαστε σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον, εφόσον χρειαστεί, με απώτερο σκοπό την όσο το δυνατόν πιο σύντομη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μετά την αξιολόγηση, είμαστε σε θέση να προτείνουμε και να συντονίσουμε κάποιο πρόγραμμα αποκατάστασης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε παιδιού. Κάθε αξιολόγηση  συνοδεύεται από αναλυτική, γραπτή έκθεση η οποία δίνεται στον κηδεμόνα.

 

Στο κέντρο μας παρέχονται υπηρεσίες:
- Διάγνωσης αναπτυξιακών διαταραχών
- Διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών
- Διάγνωση ΔΕΠ-Υ
- Συμβουλευτικής και καθοδήγησης γονέων
- Αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης
- Αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς
- Άγχος
- Φοβίες
- Χαμηλή αυτοπεποίθηση

 

 

 

 

Ακολουθηστε μας στα Social

Επικοινωνια

Φωτεινή Κινούς (Ειδ.Παιδαγωγός)
Καμύνδου 10, Ρόδος (Ροδίνι)
Τηλέφωνο: (+0030) 6945936382
Email: fkinous@paidionstirixis.gr
Τίνα Τσέλιου (Παιδοψυχολόγος)
Πάροδος Λεωφ. Ηρακλειδών 51 (Ιξιά)
Τηλέφωνο:(+0030) 22410 39955
Email: ttseliou@paidionstirixis.gr